Allsvenskan 2014 börjar så sakta lida mot sitt slut och som vanligt har det varit en händelserik säsong med en hel del minnesvärda ögonblick. Med åtta omgångar ser det faktiskt ut att kunna bli en ganska spännande avslutning såväl i botten som i toppen.

Ända sedan den första omgången har fjolårets mästare Malmö FF suttit i förarsätet och för någon månad sedan såg det ut som om skulle ta hem guldet enkelt då man hade nästan 10 poäng till godo på tvåan AIK. Efter några sämre matcher från MFF:s sida har dock Stockholmarna plockat in och är nu endast fyra poäng bakom.

Den 5 oktober tar AIK emot MFF på Friends Arena, en match som troligtvis kommer att bli helt avgörande för den allsvenska guldstriden. Även Elfsborg har faktiskt en liten chans på guldet, i dagsläget är man sju poäng bakom skåningarna. Hoppet för både AIK och Elfsborg står till att MFF har ett tufft program med förutom slutstriden i Allsvenskan också matcher i Champions League.

Också i botten är det jämnt. Brommapojkarna är förvisso helt avsågade med hela tolv poäng upp till en kvalplats, men Mjällby på nedflyttningsplats, IFK Norrköping på kvalplats samt Falkenberg och Gefle är samtliga inom endast fyra poäng. Där kommer det att bli en tuff strid ända in på målsnöret var så säkra.

Tittar man i Superettan och ser vilka som kan tänkas gå upp i Allsvenskan nästa år så står kampen just nu mellan tre lag, nämligen GIF Sundsvall, Ljungskile och Hammarby. Skulle Ljungskile gå upp blir det klubben tredje säsong i Allsvenskan. Senaste gången man var uppe var år 2008. För Hammarby skulle en återkomst till Allsvenskan innebära att man spelar i Allsvenskan för första gången på sex år.