Allsvenskan 2017 står för dörren och det känns som att årets upplaga kommer bli intressantare än någonsin. Vi har tittar närmare på förutsättningarna inför det som komma skall!

fotboll

Fjolårets vinnare Malmö FF går in i den nya säsongen som ett av de på papperet starkaste lagen i årets Allsvenska. Bakom de har dock många lag förstärkt och kommer göra allt för att utmana mästarna från Skåne. Stockholmslagen har alla tre kapprustat och ser väldigt intressanta ut alla tre. Djurgården har sedan tidigare landslagsmeriterade Andreas Isaksson och har nu också värvat Kim Källström. AIK har värvat yngre men också spännande spelare som kan komma att ha en stor inverkan på årets Allsvenska. Även Hammarby har förstärkt truppen inför säsongen.

Även de två Göteborgslagen IFK Göteborg och BK Häcken vill såklart också ha något att säga till om. Häcken med hemvändaren Erik Friberg i spetsen kan säkert bli en obehaglig överraskning för många motståndare denna säsong. Något som också blir spännande är att se hur årets nykomlingar klarar sig. Uppsalalaget IK Sirius blir för många en ny bekantskap precis som “nybildade” AFC Eskilstuna. Sedan får vi inte glömma klassiska laget Halmstads BK som gör comeback i högsta serien.

De två norrländska lagen i årets Allsvenska, GIF Sundsvall och Östersunds FK, blir också intressanta att följa. Östersund gjorde en fantastisk debutsäsong ifjol och knep en överraskande åttonde plats före många etablerade lag. Även Sundsvall inledde säsongen med ett frejdigt spel som tyvärr mattades av på slutet vilket gjorde att de länge var inblandade i bottenstriden.

Som ni ser är det många spännande matcher att se fram emot, oavsett om du följer på plats eller hemma i soffan. För oss som gillar att spela på matcher kommer detta ge många täta matcher där vi kan vinna en slant om vi har tur. Det här var bara några av de lag som kommer förgylla årets Allsvenska. Då vi inte ens nämnt Örebro, Kalmar, Norrköping, Elfsborg eller Jönköping är en sak säker. Det här kommer bli en magisk säsong!