Amerikansk fotboll hade sin start i de amerikanska college-skolorna redan 1869. Sedan dess har populariteten ökat markant och räknas idag som den mest populära sporten i USA. I resten av världen har populariteten inte haft samma kraftiga utveckling men sporten lyckas fortfarande dra publik. Ett exempel på detta är Super Bowl, ett event som beräknas ha 100 miljoner tittare över hela världen.

Sportens framfart i Sverige

I Sverige har sporten haft det svårare att få fäste och den är inte ens med bland de tio mest populära sporterna i landet. Utan i Sverige är det fortfarande fotboll som dominerar. Dock har sporten fått ett uppsving de senare åren. Ett resultat av att sporten har blivit mer tillgänglig för den svenska publiken. Streamingtjänsternas framfart gör att många väljer att ta en titt på nätet.

Ökat antal aktiva

Intresset för sporten har ökat även när det gäller det faktiska utövandet. Ligorna i Sverige får nya lag och antalet spelare ökar. Detta är sant både för damer och herrar. Även om sporten fortfarande är mansdominerad finns det möjligheter för alla. I början var de svenska lagen centrerade runt Stockholmsområdet men så är inte längre fallet. Så har du amerikansk fotboll som stor favorit finns det alla möjligheter för dig att både titta och spela.