Många som gillar att titta på fotboll går så småningom över till att även spela på sporten. Man satsar några kronor eller hundralappar med hoppet om att vinna tillbaka dem och så klart gå lite plus. Vill man säkra sin vinst (så mycket som det går) ska man dock tänka på några saker. 

betting online

Forska kring laget

Om du som stort fan av ett lag i Allsvenskan och funderar på att satsa dina pengar på vinst eller förlust, ska du göra lite efterforskningar kring laget. Ju mer du vet om spelarna och lagets historia, desto mer informerade beslut kan du fatta när du spelar på oddsen. Om du vet att laget brukar prestera dåligt i finalmatcher kan du ha det i åtanke när du satsar. En spelare kanske skadade sig förra säsongen och är fortfarande försiktig på plan.

Lär dig sannolikhet

I början kan det vara bättre att ta sig tiden att räkna på sannolikheten. Läs på och räkna ut om odds är större än sannolikheten. För det är bara om oddset är bättre än sannolikheten för ditt utfall som du kan gör någon vinst på oddset. Om vi säger att X är oddset som casinot eller sportsbettingsajten ger, kan du använda den här formeln som finns hos Tippat:

(1 / X)*100 = Y

Svaret, alltså Y, ska då vara lägre än sannolikheten du har tagit fram. Då är det ett bra odds om du kan spela på.

Titta även runt på flera sportbettingsajter. Odds på spel brukar vara ganska lik varandra men ibland är det någon sajt som sticker ut hakan och går mot strömmen. Dessa kan vara intressanta att spela på, såvida man håller med om vem som är tippad att vinna.