Har du ett stort intresse för fotboll så kanske du är engagerad i någon klubb hemmavid. För många så är det en livsstil att supporta sitt fotbollslag och den samhörigheten man känner på läktarna hittar man ingen annanstans.

De flesta har någon form av relation till fotboll även om man inte blir en hängiven supporter. Om man är en hängiven supporter så har det ganska säkert startat i unga år och och något som finns i den egna familjen. Man kanske började i ett knattelag för att senare förstå att man inte platsade i ett äldre lag men hängivenheten och supportandet slutade inte där. Man reser gärna iväg för att se andra favoritlag spela i exempelvis Premier League.

Alla klubbar i Sverige har sina supportföreningar, Djurgården, Hammarby och AIK för att nämna några Stockholmslag. Föreningen är ofta en ideell förening med styrelse och medlemmar. Om inte fotbollslagen skulle ha sina supportrar så skulle matcherna bli väldigt tråkiga, det skapas en energi till spelarna på plan från sina supportrar som gör att de vill vinna matchen till varje pris. Detta för sina supportrar.

Fortsätt support ditt lag, spelar inte så stor roll om det är hemma eller i annat land. Det är viktigt både för lagen och för dig att få vara delaktig i något större som fotboll kan vara.