Stockholm är hem till många framgångsrika fotbollslag.

Djurgården

Att just huvudstaden har så många duktiga lag är inget att förvånas över. Stockholms Fotbollsförbund, som har hand om de lokala lagen och ligorna, satsar hårt just på Stockholmsspelare och till följd finns det många lokala förmågor för de större lagen att värva. SFF har till och med tagit fram en plan för hur landslaget ska bestå endast av nollåttor.

AIK

AIK är nog det mest välkända och slåss för närvarande mot Malmö FF om att bli svenska mästare i år. Förra året kom de tvåa. Under säsongen 1999/2000 spelade de till och med i Champions League. De är ett av de äldsta lagen i Sverige och har dessutom hört till de bästa under senare år. Som följd får de konsekvent låga odds inför Allsvenskamatcher.

Djurgården

Djurgårdens IF Fotboll är en del av Djurgårdens IF från Stockholm. Fotbollslaget grundades redan 1899 och har idag Tele 2 arena som hemmaarena. Totalt rymmer arenan 30 000 personer. Sedan den 9 december 2013 har Pelle Olsson tränat laget. Laget vann allsvenskan senast 2005 som hör till vad som ibland kallas de gyllene åren. Då vann de 2002, 2003 och sedan 2005. Gillar du att tippa finns det idag bra odds för Djurgården. De senaste åren har de inte presterat lika bra som under tidigt 2000-tal men de har fortfarande ett starkt lag. Denna kombination gör att man kan får riktigt bra odds på laget för en del matcher – som också Djurgården har chans att vinna. För att läsa speltips om Djurgårdens matcher kan du kolla in Tippat som skriver om aktuella speltips för Allsvenskan.

Syrianska

Syrianska är ett svenskt topplag från Stockholm. Så sent som 2010 lyckades laget kvala in sig i Allsvenskan efter en vinst Ängelholm med 3-1. I Allsvenskan har de däremot haft problem med att nå de högre placeringarna. 2011 kom de på 14:e plats, och 2012 på 12:e plats. 2013 hamnade de på 16:e plats av 17 lag. Det är ett ungt lag i Allsvenskan som siktar mot toppen. Deras hemmaarena Södertälje Fotbollsarena har en kapacitet på 8000 personer. Även för Syrianska får man ofta bra odds.