Inför första omgången i allsvenskan så är det Djurgården det förväntas gå bäst för. De verkar dock inte ha några problem att vara favorittippade.

Djurgården fans och spelare

Efter att en brandman skadades av en smällare som kastats från läktaren under ett möte på Borås Arena mellan Elfsborg och Djurgården gick Elfsborgs ordförande ut med att det borde diskuteras om Stockholmssupportrar skulle få komma till matcherna. Detta då det huvudsakligen är vid AIK och Djurgårdenmatcher som det brukar bli problem.

När det nu lottades inför årets allsvenska så resulterade det i att de två lagen fick mötas igen, dock denna gången på Tele2 arena. Som svar på detta skickade Bo Andersson, DIFs sportchef, ett meddelande via media till motståndarna. “Du kan hälsa att de är välkomna till Stockholm.”.

Matchen spelas den femte april och än så länge är oddsen bara något till Djurgårdens fördel.  Det hela skall bli intressant, speciellt med tanke på Djurgårdens nyförvärv.

Vi har till exempel Jesper Karlström som vid nitton år nu har skrivit på för fyra år med Djurgården efter att ha spelat i Brommapojkarna sedan tio års ålder, var av senaste året i A-laget. Han har även spelat i ungdomslandslagen flera gånger. Bytet hade det ryktats om länge men ingen inblandad var villig att gå ut med något officiellt då förhandlingarna drog ut på tiden. Ryktena sa dock att flytten kostade 1,5 miljoner då Karlströms kontrakt med Brommapojkarna går ut först i december.