När lottningen av årets EM-kval var färdig stod det klart att Sverige kommer att få en relativt tuff uppgift. Ryssland och Österrike kommer helt klart att stå för det tuffaste motståndet.

Fotboll

Förbundskapten Hamrén har sade i en intervju med Eurosport att han tror att Österrike kommer att bli svåra att slå. Under senaste VM-kvalet lyckades Sverige ta en vinst på hemmaplan mot det österrikiska laget men förlorade däremot på bortaplan. Ryssland blir verkligen inte heller en lätt uppgift. De visade tecken på hög klass under sommarens VM-slutspel och att VM 2018 kommer att spelas i Ryssland lär heller inte vara dåligt för motivationen. Räkna med ett stort bortafölje när Sverige tar emot ryssarna hemma på Friends Arena.

Åka och se matcherna live

Det är en helt annan upplevelse att se en match live jämfört med i tv-soffan. När det gäller det kommande EM-kvalet går det både att ordna resan själv och att köpa en paketresa för att ta dig till destinationen. Då har researrangören redan kollat upp allt, hittat passande hotell och kan även ge förslag på saker att göra. Du behöver då inte heller oroa dig för att köpa matchbiljetten eller annat utan kan istället passa på att njuta av upplevelsen. Go Sport Travel  är en researrangör som kan ordna en paketresa till Sveriges match mot Österrike i Wien. Med tidigare resultat i åtanke lär det bli en spännande match och Wien ligger på bekvämt reseavstånd från Sverige. Dessutom finns massor av saker att göra i staden.

En fotbollsresa handlar inte endast om fotbollen. Det är också en unik möjlighet att se nya städer i nya länder. Det är lätt att sätta sig på någon pub och börja prata fotboll, hur kvällens match kommer gå eller varför Sverige var så mycket bättre. Vilket land du än åker till kan du vara säker på att de lokala fotbollsfanatikerna kommer att nämna Zlatan. Fotbollen blir ett naturligt samtalsämne och hjälper dig lära känna lokalbefolkningen.