Allsvenskan fyller hela 90 år i år. Den första säsongen spelades 1924 och då dominerade Göteborgslagen. GAIS vann ligan och IFK Göteborg slutade på andra plats. På tredje plats kom ytterligare ett Göteborgslag, nämligen Örgryte. Först på femte plats hittar man det första Stockholmslaget, AIK.

Vinden har dock vänt sedan dess och numera är Stockholmslagen med och slåss om topplaceringarna tillsammans med Skånelagen. I år ser det ut att bli en Skåneseger då Malmö FF hittills varit de klara favoriterna, men stockholmska AIK ligger inte långt efter – endast sex poäng. Spelexperterna ger AIK hyfsade odds men verkar fortfarande tro på Malmö.

Stockholmslagen ligger överlag utspridda i tabellen. Djurgården ligger just nu på en åttonde plats, nästan 20 poäng efter ledande Malmö FF. Djurgården riskerar förvisso inte att åka ut men har inte heller så stora chanser på att kunna klättra upp i toppen och vara bland de ledande lagen. Sist i serien ligger IF Brommapojkarna som mest troligt kommer att flyttas ned till Superettan nästa säsong om de inte lyckas vinna några matcher och klättra uppåt. Även om de skulle åka ut kommer de att ersättas av ännu ett Stockholmslag. Hammarby spelar nämligen för tillfället i Superettan och leder den serien. Vinner de kommer de att komma tillbaka till Allsvenskan nästa år.

Tittar man på oddsen har AIK fortfarande en stor chans att kunna ta hem Allsvenskan även om Malmö FF är tippade segrare. Med flera matcher kvar att spela har de fortfarande möjlighet att ta in försprånget.